سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه از آزارش ایمن باشی، به برادری با او رغبت کن [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :12
بازدید دیروز :0
کل بازدید :30969
تعداد کل یاداشته ها : 19
103/8/11
3:59 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
سیدحسین اعتصامی[0]
عمرم به سر رسید نشد یارتان شوم آقا نشد که لایق دیدارتان شوم غفلت بساط کرد سر راه طفل دل وایَم نشد که راهیِ بازارتان شوم واصل اگر به عَرضه حسن تو می شدم چیزی نداشتم که خریدارتان شوم باری ز دوش حضرتتان بر نداشتم شرمنده ام که تا به کجا بارتان شوم ای حیدر زمانه غریبت گذاشتیم در روز غم ولی نشد عمارتان شوم با آنکه سر شکسته و سر خورده مانده ام اذنم بده فدایی و سردارتان شوم ماه خدا رسید و دلم آرزو نمود مهمان کنار سفره افطارتان شوم در روز انتقام شهیدان کربلا آقا اجازه هست ز انصارتان شوم در بین روزه و عطش و اشک و شور و شین یک ذکر مستجاب بگویم فقط حسین

خبر مایه
نتایج یک تحقیق دانشگاهی درباره اوقات فراغت دانش آموزان ممتاز کنکور و دانش آموزان پذیرفته نشده نشان می دهد اولویت ممتازین کنکوری تماشای تلویزیون و پذیرفته نشدگان مطالعه غیردرسی است.
برترین های کنکور در فراغت چه می کنند؟

از آنجایی که تعطیلات نوروز یکی از مهمترین اوقات فراغت دانشجویان به شمار می آید، بر آن شدیم آخرین نتایج تحقیقات دانشگاهیان درباره چگونگی گذراندن اوقات فراغت دانشجویان در دانشگاه های مختلف را منتشر کنیم.

مقاله «مقایسه گذران اوقات فراغت ممتازین کنکور و راه نیافتگان به دانشگاه با تاکید بر فعالیت جسمانی» نوشته اکبر آفرینش خاکی استادیار دانشگاه آزاد اسلامی (تهران جنوب)، محمدرضا اسمعیلی استادیار دانشگاه آزاد اسلامی (تهران مرکز)، فرشته روان بخش کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی (تهران مرکز) است.

این مقاله در مجله مدیریت ورزشی منتشر شده است.

هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان و نحوه گذران اوقات فراغت ممتازین کنکور و راه نیافتگان به دانشگاه در استان یزد و نقش ورزش در گذران این اوقات است. 132 نفر از دانش آموزان دختر و پسر با رتبه زیر 1000 و 121 نفر از دانش آموزان دختر و پسر راه نیافته به دانشگاه پرسشنامه محقق ساخته را تکمیل کردند.

نتایج نشان داد دانش آموزان ممتاز کنکور در شبانه روز 2 تا 3 ساعت و دانش آموزان پذیرفته نشده بیشتر از 3 ساعت اوقات فراغت دارند.

دانش آموزان ممتاز کنکور ساعات اوقات فراغت خود را به تماشای تلویزیون، ورزش، همصحبتی با دوستان و اقوام می پردازند، اما در گروه دانش آموزان پذیرفته نشده این فعالیتها به ترتیب مطالعه غیردرسی، تماشای تلویزیون و گوش دادن به موسیقی بود.

جالب توجه است فعالیت جسمانی در اوقات فراغت ممتازین کنکور رتبه دوم و برای دانش آموزان پذیرفته نشده در رتبه چهارم قرار دارد. بنابراین میان نحوه گذران اوقات فراغت ممتازین کنکور و راه نیافتگان به دانشگاه و همچنین جایگاه فعالیت جسمانی در گذران اوقات فراغت آنها تفاوت معناداری وجود دارد.

جامعه آماری این تحقیق دانش آموزان دختر و پسر مدارس استان یزد که در کنکور 1388 رتبه زیر هزار را کسب کرده اند و دانش آموزانی که در هیچکدام از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی پذیرفته نشده اند، است.

براساس اطلاعات داده شده از سازمان آموزش و پرورش استان یزد دانش آموزان دختر و پسر شرکت کننده در کنکور 1388 تعداد 15876 نفر بوده است که از این میان 181 نفر رتبه زیر هزار را کسب کرده اند و 5004 نفر از دانش آموزان دختر و پسر به دانشگاه راه نیافته بودند.

از مجموع شرکت کنندگان 27.5 درصد پسر و 72.5 درصد دختر هستند. در میان دانش آموزان پذیرفته شده با رتبه بالا 53.7 درصد شرکت کنندگان دختر و 46.3 درصد پسر هستند در حالی که 8.3 درصد دانش آموزان پذیرفته نشده را پسران و 81.7 درصد آنها را دختران تشکیل می دهند.

این تحقیق نشان می دهد 78 درصد دانش آموزان پذیرفته شده با رتبه بالا و حدود 71 درصد دانش آموزان پذیرفته نشده، اوقات فراغت خود را در منزل سپری می کنند. پارک از جمله مکانهای دیگری است که هر دو گروه شرکت کننده بعد از منزل برای گذران اوقات فراغت خود انتخاب می کنند.

حدود نیمی از دانش آموزان پذیرفته شده با رتبه بالا و حدود 41 درصد دانش آموزان پذیرفته نشده در منزل ورزش می کنند. باشگاه ورزشی و اماکن عمومی از جمه مهمترین مکانهای دیگر بعد از منزل برای ورزش کردن هر دو گروه است.

براساس یافته های این تحقیق مشاهده می شود در گروه دانش آموزان پذیرفته شده با رتبه بالا مهمترین فعالیت پرکننده ساعات اوقات فراغت به ترتیب تماشای تلویزیون، ورزش کردن، همصحبتی با دوستان و اقوام و مطالعه غیردرسی بوده است. 

در گروه دانش آموزان پذیرفته نشده این فعالیتها به ترتیب مطالعه غیردرسی، تماشای تلویزیون، گوش دادن به موسیقی و ورزش کردن بوده است. در گروه پذیرفته نشده با رتبه بالا ورزش کردن در رتبه دوم درحالیکه در گروه پذیرفته نشده در رتبه چهارم قرار دارد.

بررسی ها نشان داد که تماشای برنامه های تلویزیون جزء اولویت اول یا دوم هر دو گروه دانش آموزان بوده است. هرچند تماشای تلویزیون از جمله فعالیت های غیرفعال در زمان اوقات فراغت به حساب می آید، نتایج این تحقیق نشان می دهد که دانش آموزان در زمان فراغت خود ترجیح می دهند تلویزیون تماشا کنند. 

نتایج تحقیق حاکی از آن است که گوش دادن به موسیقی جزء سه اولویت اول دانش آموزان پذیرفته نشده است. 

بررسی ها نشان داد که هم صحبتی با دوستان و اقوام در اولویت سوم دانش آموزان پذیرفته شده با رتبه بالا قرار دارد.

فعالیت جسمانی یکی از فعالیتهای زمان اوقات فراغت است که نتایج نشان داد میزان پرداختن به فعالیتهای جسمانی در زمان اوقات فراغت دانش آموزان رتبه بالا و دانش آموزان پذیرفته نشده تفاوت معناداری دارد و دانش آموزان پذیرفته شده در کنکور با رتبه بالا بیشتر از دانش آموزان پذیرفته نشده به ورزش می پرداختند.

هرچند با توجه به شرایط ویژه کنکور هر دو گروه دانش آموزان روزانه کمتر از 1 ساعت به فعالیت جسمانی می پرداختند، اما ورزش و فعالیت جسمانی در رتبه دوم فعالیت های فراغتی دانش آموزان پذیرفته شده با رتبه بالا و رتبه چهارم فعالیت های فراغتی دانش آموزان پذیرفته نشده قرار دارد.